Flyttstädning Stockholm

Allt har packats ner. Nu är det dags för flyttstädningen. Låt oss städa villan eller lägenheten så kan du använda den tiden smartare.

Flyttstädning Stockholm

Vi erbjuder flyttstädning över hela Stockholm. Flyttstädning är ett nödvändigt och tidskrävande arbete som du kan lämna över till oss. En flyttstädning är ett nödvändigt ont som måste genomföras med noggrannhet så att den som flyttar inte klagar och kräver ersättning av dig efteråt.

Alla vill ju flytta in i en ren och fräsch bostad. Vi utför professionella flyttstädningar enligt väl utprovat städprogram där vi noggrant rengör hela bostaden från golv till tak, och allt däremellan. Vi garanterar städresultatet inför den nye hyresgäster eller bostadsinnehavaren.

Flyttstädningens olika moment

 • Kök

  Rengöring av: Spis, kyl och frys in- och utvändigt samt bakom i de fall då det går att dra ut kyl/frys. Köksfläkt, diskbänk, kakel och ventil. Golv, socklar, lister, dörrpartier och fast armatur.

  Avtorkning av: Väggar, skåp, luckor, snickerier och avtorkning av element.

 • Badrum/Toalett

  Rengöring av: Kakel, toalettstol, tvättställ och badkar, även under om det går att komma åt. Fast armatur, golv, socklar, lister och dörrpartier. Ventil, golvbrunn och rördragning. Badrumsskåp och putsning av speglar.

 • Rum/Hall

  Rengöring av: Garderober, skåp och lådor in- och utvändigt. Klädkammare inklusive avtorkning av hyllor. Golv, socklar, lister, ventil, samt dörrpartier.

  Dammtorkning av: Väggar och tak.

  Avtorkning av: Proppskåp, vägguttag, strömbrytare.

 • Fönster

  Putsning av: Alla sidor och rengöring av fönsterkarmar och foder, samt invändigt.

  Avtorkning av: Fönsterbräda och fönsterbänkar. Damning av persienner.

 • Balkong

  Avsopning av: Balkonggolv. Dock ej om trall eller liknande ligger utlagt.

  Avtorkning av: Balkongräcke. Vid inglasad balkong till kommer kostnad för putsning.

 • Förråd/Garage

  Avsopning av: Golv.

  Dammsugning/Avsopning av: Fast inredning.

Flyttstädning Stockholm

Är det dags för flyttstädning? En flyttstädning är som sista bossen i ett tv-spel. Du har tagit dig igenom alla mödosamma moment i flytten och så nära att varva spelet. Det enda som kvarstår är flyttstädningen.

Vissa är uppspelta och full av energi vid det här stadiet eftersom flytten är snart avklarad, medan andra tänker: ”O Gud nej, nu måste hela bostaden städas”. Det är inte heller vilken städning som helst, den måste vara skinande så den nya hyresgästen eller ägaren blir nöjd. Många väljer att låta en flyttfirma sköta flyttstädningen.

Du kan självklart genomföra städningen själv, och då är det viktigt att du är noggrann. En checklista är ett bra hjälpmedel så att du inte glömmer viktiga delar. En flyttstädning skiljer sig nämligen från en vardagsstädning. Kraven är högre för du har en ny ägare eller hyresgäst som tittar på städningen med kritiska ögon, lite som fan läser Bibeln eller för att använda ytterligare en Bibelreferens: Städa lägenheten såsom du skulle vilja ha det.


Här är några tips i fall du sköter flyttstädningen själv:

 • Planera din flyttstädning i god tid. En flyttstädning tar alltid mer tid än du räknar med. Skaffa också rätt verktyg för jobbet, däribland miljövänliga rengöringsmedel. Skyddshandskar och eventuella skyddsglasögon så inget skadligt skvätter i ögonen. Trasor och tvättsvampar, mopp och hink, fönsterputs och fönsterskrapa.

 

 • Städa löpande eller i olika omgångar. Vissa moment tar längre tid, till exempel som avkalkning av badrum och dusch, andra kan göras i god tid, som städning av förråd och källare. Men en uppdelning av de olika momenten blir flyttstädningen inte något att fasas över.
 • Stäng av och frosta av kylskåp och frys i god tid före flyttstädning. Lägg ut skyddsplats på golvet, handdukar och ett kärl som samlar upp vattnet.

 

 • Städa ovanliga utrymmen, som bakom spisen eller kylskåpet, fönstrens in- och utsida, bakom elementen och andra utrymmen som inte sett dagsljus på evigheter. Det räcker alltså inte bara med att städa spisplattorna och interiören av ett kylskåp. Spis och kylskåp måste flyttas och städas bakom.

 

 • Rensa golvbrunnen. Det låter inte så kul. Det upplevs som äcklig och det luktar inte så gott, men det är ett nödvändigt vid en flyttstädning. Handskar är ett bra hjälpmedel och undvik även att använda frätande rengöringsmedel som till exempel kaustiksoda, då det orsakar skador på plaströr och packningar.

 

För en mer detaljerad checklista och fler tips kring din flyttstädning, lär under Tips & Råd.

Vi utför flyttstädning i Stockholm. Eftersom tjänsten är rut-berättigad kostar det mindre än du förmodligen tror. Kontakta oss idag för flyttstädning i Stockholm.

Vill du ha kostnadsfri offert och platsbesök?

Vill du veta vad det skulle kosta med flytthjälp, flyttstädning eller magasinering? Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig så fort vi kan, för vidare samtal om prisförslag eller tid för platsbesök.

 • Helhetsleverantör
 • Tryggt & säkert
 • 50% Rut-avdrag gäller